utorak, 17. veljače 2015.

Kinder Pingui: Recept koji je nadmašio kupovni desert

Kinder Pingui: Recept koji je nadmašio kupovni desert





Izazov za brojne obožavatelje slatkog dugo je bila slastica kojoj ne mogu odoljeti najmlađi, a niti odrasli obožavatelji sočnih čokoladnih zalogaja.

Riječ je Kinder Pingui blokiću koji je zahvaljujući upornim i iskusnim kuharicama vrlo brzo dobio svoju inačicu u obliku torte ili kolača. Donosimo jednu od varijanti popularnog recepta iz knjige naših mama koja definitivno konkurira zalogaju iz supermarketa.



1. Biskvit:
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 6 jaja (odvojiti žumanjke od bjelanjka)
– 6 žlica vode (vrele)
– 1 prašak za pecivo
– 3 žlice kakao praha


  Priprema:
Žumanjke tući sa šećerom i vrelom vodom dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Izmiješati kakao, prašak za pecivo i brašno te prosijati u posebnu posudu, potom izmiješane suhe sastojke žlicu po žlicu dodavati u prvu smjesu i neprestano miješati mikserom. Na kraju ručno umiješati snijeg bjelanjaka koji ste prethodno izradili s prstohvatom soli. Smjesu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 175 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati na dva jednaka dijela.
2. Krema:
– 3 sirna namaza ( pakiranje od 70 g)
– 5 žlica šećera u prahu
– ½ litre slatkog vrhnja za šlag
– 1 želatina u prahu


  Priprema:
Želatinu u prahu preliti s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu sirni namaz mikserom izmiješati sa šećerom te dodati slatko vrhnje za šlag i sve čvrsto izraditi. Želatinu otopiti na laganoj vatri i polako dodavati uz miješanje u gornju smjesu.
3. Čokoladni premaz:
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 5 dkg maslaca
– 1 žlica ulja
– 50 ml vode
Priprema:
Čokoladu narežite na sitno, a u posebnom lončiću maslac, ulje i vodu zagrijte, te kada se sve sjedini maknite sa vatre i dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
4. Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 1 žlica kakao praha
Priprema:
Čokoladu natrgati na komadiće. Na vatri zagrijati maslac i kakao, maknuti s vatre i umiješati čokoladu dok se ne rastopi.
Savjet: Glazuru napravite nakon što ste posložili sve slojeve torte, jer ju je potrebno toplu namazati preko biskvita.
5. Slaganje slojeva:
Prvi dio biskvita položite u kalup u kojemu ste ga pekli i na njega namažite polovicu pripremljene kreme. Na kremu dodajte čokoladni premaz i potom sve stavite u hladnjak na 15 minuta. Nakon što se ohladilo dodajte drugu polovicu kreme, zagladite i na vrh stavite drugi dio biskvita. Netom pripremljenom toplom čokoladnom glazurom prelijte kolač i ostavite preko noći u hladnjaku.

Izvor:  domacikolaci.net

1 komentar:

  1. Kad se biskvit ispekao napravila sam jos jednu dozu jer je bio tanak za 2 dijela. I onda je bilo previse slatkog vrhnja jer se izgubio okus cokolade koji mora prevladati u pinguiu.

    OdgovoriIzbriši